Website vernieuwd!

Het heeft even geduurd, maar nu staat de vernieuwde website van de GDI online, beschikbaar voor iedereen die zich wil inzetten voor een duurzame samenleving, dichtbij en ver weg.

Nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker, naar wij hopen en verwachten. Met nog meer handige informatie, geheel kosteloos, zoals u van ons gewend bent. Enkele bijzonderheden:

  • Op veler verzoek is het vertrouwde spinnenweb weer terug op de homepage, waarmee u in een oogopslag kunt zien hoe duurzaam uw eigen gemeente is.
  • We hebben voor elke gemeente de transitie naar een duurzame woon-en leefomgeving in beeld gebracht. De vier transitie grafieken laten zien hoe duurzaam een gemeente nu is, in relatie tot de mate van vooruitgang (of soms ook wel achteruitgang) in de periode 2008-2016.
  • De werkbladen zijn uitgebreid met de transitiegrafieken en vereenvoudigd door het weglaten van de 24 grafieken per indicator.
  • Alle data vindt u op de website, direct beschikbaar voor iedereen.

Als waardering voor hun ‘pionierswerk’ zullen we 25 mensen die begin 2014 als eersten de werkbladen hebben aangevraagd, nu ongevraagd de nieuwe bladen sturen. Na de eerste 25 volgden tot nu toe ruim 1500 ‘bestellingen’.

Verder kunnen we u nu al verklappen dat er in de eerstvolgende update van de GDI verdere verbeteringen zullen worden aangebracht: er komen meer data over burgerparticipatie beschikbaar, de berekeningen van enkele indicatoren zullen worden geëvalueerd en zo mogelijk worden verbeterd, we hopen meer aandacht te kunnen besteden aan onderlinge correlaties tussen indicatoren, aan lange termijn ontwikkelingen en wie weet wat nog meer.

We zijn benieuwd naar uw reacties.